Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΑΓΑΠΗΤΗ κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ “ΕΙΤΕ ΕΓΩ ΕΙΤΕ Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ”, Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ


Οι εικόνες ντροπής που βλέπετε είναι ένα δείγμα από την κατάσταση αιθουσών του ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ εν ώρα διδασκαλίας! Έφτασαν στα χέρια μας μαζί με πληροφορίες για το εν λόγω ίδρυμα που αρνούμαστε να πιστέψουμε. Η σπατάλη και οι καταγγελίες εκεί δεν έχουν τελειωμό. Μέσα στο καλοκαίρι που πέρασε διενεργήθηκαν «διαγωνισμοί» πολλών εκατομμυρίων ευρώ για πρόσληψη «Συμβούλου» για «αναδιοργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών του», για «καθαριότητα», για Wifi , για βάψιμο χώρων του κλπ. κλπ. όλα σε «τιμές ευκαιρίας» προφανώς για τον Έλληνα φορολογούμενο!! Για το βάψιμο από ό,τι ακούμε η τιμή ανά τετραγωνικό ήταν πολλαπλασιασμένη τουλάχιστον επί 500% αλλά και οι υπόλοιποι «διαγωνισμοί» ήταν ανάλογα «επιτυχείς» εν μέσω της δεινούς οικονομικής κρίσης! Σε πρώτη φάση το υπουργείο σας αντέδρασε «εξοργισμένα», με τον ίδιο τύπο βέβαια οργής και ζήλου που επιδεικνύουν και τα υπόλοιπα υπουργεία της κυβέρνησής σας για δήθεν παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, όπως φοροφυγάδων κλπ. κλπ.  Και φυσικά και η διοίκηση του ανώτατου (χα!) εκπαιδευτικού (χα!χα!) ιδρύματος αντέδρασε με τον ανάλογο φόβο για τις επιπτώσεις, συνεχίζοντας ακάθεκτη το «έργο» της.
Να υπενθυμίσουμε,
«Καθημερινή 3/8/2010:
 Σε τρία ΤΕΙ για ατασθαλίες
Οι φήμες που κυκλοφορούσαν από καιρό στο υπουργείο Παιδείας για διαχειριστικές ατασθαλίες σε ορισμένα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης επιβεβαιώθηκαν χθες με την απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να διατάξει ελέγχους σε τρία ΤΕΙ.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, διαχειριστικοί έλεγχοι θα γίνουν στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο ΤΕΙ Χαλκίδας και στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα τρία ΤΕΙ βρέθηκαν στο στόχαστρο των ελεγκτών για τους ακόλουθους λόγους:
………..
- Για το ΤΕΙ Χαλκίδας υπάρχει σωρεία καταγγελιών για παρατυπίες σε διαγωνισμούς ανάθεσης έργων, αγορές, προσλήψεις κ. ά. Είναι το ΤΕΙ το οποίο ήταν πρώτο στο στόχαστρο του υπουργείου Παιδείας λόγω της οξύτητας και της πληθώρας των καταγγελιών. Το ΤΕΙ άρχισε να λειτουργεί από το 1986 και με βάση τον αριθμό των σπουδαστών του, κατατάσσεται στην 11η θέση μεταξύ των 16 ΤΕΙ της χώρας.
………..
….», ότι το υπουργείο σας και το υπουργείο Οικονομικών διέρρευσε στον τύπο ότι επίκειται διαχειριστικός έλεγχος στο εν λόγω ίδρυμα λόγω της οξύτητας και του αριθμού των καταγγελιών που το αφορούν.
Από ότι μαθαίνουμε 3 μήνες μετά ουδείς διαχειριστικός έλεγχος έχει διενεργηθεί, εκτός και αν περιμένετε η εκεί διοίκηση να «ξεπλύνει» πρώτα τις ατασθαλίες της. Απίστευτο; Καταπληκτική τακτική! Σε μία Αφρικανική χώρα θα δινόταν ίσως μία εβδομάδα περιθώριο για μια τέτοια έφοδο! Αλλά 3 μήνες κ. Υπουργέ;
Φαντάζομαι ότι  ο απλός φορολογούμενος θα είχε και ένα επιπλέον ερώτημα «Καλά σε αυτό το ίδρυμα υπάρχει Ακαδημαικό προσωπικό, υπάρχουν Ακαδημαικοί άνθρωποι, υπάρχουν σύλλογοι, τι συμβαίνει, έτσι τιμούν όλοι τα χρήματα που τους εμπιστεύεται  ο Ελληνικός λαός μέσα στην  σημερινή ανέχειά του ; Έτσι τιμούν όλοι αυτοί εκεί τον "όρκο τους";»   
Προς το παρόν σας αφιερώνουμε τις παρακάτω εικόνες, με τον τίτλο «ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ εν ώρα μαθήματος»! Πιστεύουμε επίσης ότι μια επίσκεψη και ξενάγηση στους χώρους του, οργανωμένη με επαγγελματισμό από την διοίκησή του, ιδιαίτερα μετά τις εκθέσεις του Συμβούλου που προσέλαβαν, θα έπειθε όλους εμάς τους φορολογούμενους, και εσάς βέβαια, ότι τα χρήματα που ξοδεύτηκαν εκεί με βασιλική γαλαντομία επί των ημερών σας –αποκλειστικά- έπιασαν πραγματικά τόπο! Ως φορολογούμενος δε σας καλώ στην συνέχεια για μία επίσκεψη στον «Βασιλόπουλο για μουστάρδες, για να χαλαρώσουμε» , όπως θα έλεγε και ο κ. Λαζόπουλος , και να συζητήσουμε έτσι, χαλαρά , χαλαρά , για το όνειρό σας, για το «Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ της Αριστείας»!  Αν μπορούμε μόνο να επισπεύσουμε την επίσκεψη, στην «Βασιλόπουλο Α.Ε» εννοώ, πριν φύγει και αυτή η πολυεθνική για Βουλγαρία κλπ.


Μετά τιμής
Ένας φορολογούμενος ερασιτέχνης δημοσιογράφος
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου